Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στην «Ακτωρ Παραχωρήσεις» η μαρίνα Αλίμου με εφάπαξ τίμημα ύψους 57,5 εκατ.
[Η Καθημερινή]: Στην «Ακτωρ Παραχωρήσεις» η μαρίνα Αλίμου με εφάπαξ τίμημα ύψους 57,5 εκατ.

[Η Καθημερινή]: Στην «Ακτωρ Παραχωρήσεις» η μαρίνα Αλίμου με εφάπαξ τίμημα ύψους 57,5 εκατ.

Υστερα από μια ηλεκτρονική πλειοδοτική διαδικασία, που διενεργήθηκε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ, η «Ακτωρ Παραχωρήσεις» αναδείχθηκε πλειοδότρια του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών.

Το εφάπαξ τίμημα που προσέφερε ήταν 57,5 εκατ. και επικράτησε έτσι των άλλων δύο υποψηφίων, δηλαδή της ΑΒΙΑΡΕΠΣ, συμφερόντων του ομίλου Γ. Γρύλου, και της κοινοπραξίας Lamda-Dogus. Η συνολική αξία της συμφωνίας, κατά το ΤΑΙΠΕΔ, υπερβαίνει τα 177 εκατ. εάν συμπεριληφθεί τόσο το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης όσο και η ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας για την επόμενη 40ετία. Η τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που έλαβε χώρα την Τρίτη το πρωί προσδιορίστηκε στα επίπεδα των 50 εκατ., αρκετά υψηλότερα από τις έγγραφες δεσμευτικές προσφορές που είχαν υποβληθεί, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, καθώς το Ταμείο επιδιώκοντας το βέλτιστο δυνατό τίμημα επικαλέστηκε, ως είχε δικαίωμα, αφενός την υψηλότερη έγγραφη δεσμευτική οικονομική προσφορά που υποβλήθηκε κατά τον πρώτο γύρο και αφετέρου την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης που έχουν κάνει δύο σύμβουλοι που προσέλαβε προς τούτο. Ο παραχωρησιούχος δεσμεύεται να υλοποιήσει εντός της επόμενης 5ετίας επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ., μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.

Σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την εξασφάλιση της παραχώρησης της μαρίνας οι «Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» σημείωσε πως «η εταιρεία έχει στόχο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίδονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης, στις 5 ζώνες χρήσεων και λειτουργιών αυτής με τη μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση των 18.520 τ.μ., υλοποιώντας συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ.».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!