Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στοίχημα το άσυλο και η ενσωμάτωση 30.000 προσφύγων
[Η Καθημερινή]: Στοίχημα το άσυλο και η ενσωμάτωση 30.000 προσφύγων

[Η Καθημερινή]: Στοίχημα το άσυλο και η ενσωμάτωση 30.000 προσφύγων

Μία ακόμα πρόκληση καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική δημόσια διοίκηση με τις γνωστές δυσλειτουργίες, αφού πρέπει να εξυπηρετήσει και τους 30.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, αν σκεφτούμε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες στη Σουηδία (που φιλοξενεί πάντως πάνω από 100.000 αιτούντες άσυλο) έχουν μπλοκάρει, λόγω των προσφύγων, ενώ και η Γερμανία ζήτησε από την Ελλάδα να επιβραδύνει τους ρυθμούς μετεγκατάστασης προσφύγων (έως 70 τον μήνα) επικαλούμενη αδυναμία εξυπηρέτησής τους από τις υπηρεσίες της χώρας.

Το δυσκολότερο πρόβλημα είναι –εκτός από τη διαφορά νοοτροπίας των φιλοξενουμένων– και η δυσκολία επικοινωνίας λόγω γλώσσας. Ετσι, κρίνεται απαραίτητο ορισμένες διαδικασίες να γίνουν μαζικά, ώστε να μην απαιτείται σε κάθε γραφείο ένας ή και περισσότεροι μεταφραστές. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα Στρατηγικό Σχέδιο – Οδικό Χάρτη για την ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο και προσφύγων μέχρι το 2020. Ωστόσο, ήδη πολλοί μετανάστες παραμένουν στη χώρα άπραγοι για περισσότερα από δύο χρόνια. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ληφθούν μέτρα ενσωμάτωσης των μεταναστών σε οριζόντιο επίπεδο όσον αφορά στην παιδεία, την υγεία αλλά και την εργασία, στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα. «Δεν είναι εύκολο να βρούμε λύσεις π.χ. για τη δυνατότητα εργασίας σε μια χώρα που έχει ανεργία πάνω από 21%», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!