Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στη Βουλή η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018
[Η Καθημερινή]: Στη Βουλή η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018

[Η Καθημερινή]: Στη Βουλή η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018

Ασφαλιστικά ταμεία, όπως ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και ο ΕΟΠΥΥ, φορείς κοινής ωφελείας όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και τα ΕΛΤΑ, δήμοι, αλλά και υπουργεία (Εσωτερικών, Παιδείας) είναι οι «πρωταθλητές» στα φαινόμενα κακοδιοίκησης και για το 2018, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η 20ή κατά σειράν έκθεση παραδόθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την παραλαβή της έκθεσης, τόνισε τη σημασία του θεσμού στη χώρα μας και διεθνώς καθώς και τη συμβολή του στη θωράκιση των δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Ποττάκης χαρακτήρισε το 2018 «χρονιά-ορόσημο για την κοινωνία, την οικονομία και τη διοίκηση», σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής πολιτικής η χώρα μπήκε σε διαδικασία ανασύνταξης των διοικητικών δομών.

Για το 2018 ο αριθμός των αναφορών έφτασε τις 15.644 πλησιάζοντας τα επίπεδα-ρεκόρ του 2014 (16.339). Οι περισσότερες αναφορές, για ακόμη μία χρονιά, αφορούσαν ασφαλιστικά θέματα, χωροθέτηση, αδειοδότηση, φορολογία, είσοδο και παραμονή αλλοδαπών αλλά και φυλετικές διακρίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 καταγράφηκε σημαντικός αριθμός αναφορών (σ.σ. το 13% επί του συνόλου) που εστιάζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναφορών, κατά τη διερεύνηση των οποίων ανιχνεύθηκε κακοδιοίκηση, συγκεντρώνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (32%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!