Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας θα καταπλεύσει από 16 έως 17 Αυγούστου το Πολεμικό Πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»
[Η Καθημερινή]: Στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας θα καταπλεύσει από 16 έως 17 Αυγούστου το Πολεμικό Πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»

[Η Καθημερινή]: Στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας θα καταπλεύσει από 16 έως 17 Αυγούστου το Πολεμικό Πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»

Στην Αλεξάνδρεια θα καταπλεύσει για δύο ημέρες, από τις 16 έως τις 17 Αυγούστου, το Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

Η επίσκεψη αυτή, που δείχνει άλλη μία φορά τις στενές στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γίνεται στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για το έτος 2018.

Στο πλοίο θα επιβαίνουν 149 Δόκιμοι, κάποιοι εκ των οποίων είναι και από άλλες χώρες, και οι οποίοι επιμορφώνονται στην Ελλάδα.

Όλοι οι Δόκιμοι, αλλά και το προσωπικό των 140 περίπου στελεχών του πληρώματος, με επικεφαλής τον Πλοίαρχο ΠΝ Αθανάσιο Σπανό, θα υποδεχτούν τους Έλληνες και Αιγυπτίους επισήμους αλλά και εκπροσώπους από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας, σε μία δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί πάνω στο πλοίο, στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας, την ερχόμενη Πέμπτη 16 Αυγούστου το απόγευμα.

Κατά την εκδήλωση αυτή, ο Πλοίαρχος κ. Σπανός θα μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχου ΠΝ Γεωργίου Πελεκανάκη.

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης τύπου Etna «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», μήκους 146,6 μέτρων, ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και εντάχθηκε στη δύναμη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στις 8 Ιουλίου του 2003.

Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από τον Τιτάνα Προμηθέα, τον μυθικό ευεργέτη και προστάτη τον ανθρώπων που κατά παράβαση των εντολών του Δία, έδωσε στους ανθρώπους μεταξύ πολλών άλλων και τη φωτιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!