Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Στη… Λατινική Αμερική επενδύει πολιτικά το Μαξίμου
[Η Καθημερινή]: Στη… Λατινική Αμερική επενδύει πολιτικά το Μαξίμου

[Η Καθημερινή]: Στη… Λατινική Αμερική επενδύει πολιτικά το Μαξίμου

Συναντήσεις με τέσσερις ηγέτες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, εκτός της κατ’ ιδίαν συζήτησης με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, ενώ κυβερνητική πηγή προϊδέασε «να περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Η κυβέρνηση υιοθετεί πανηγυρικούς τόνους σχετικά με το ταξίδι του έλληνα Πρωθυπουργού στην Κούβα για την κληδεία του Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με τις διαρροές κυβερνητικών παραγόντων που επικαλείται και το ΑΠΕ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση το ταξίδι του κ. Τσίπρα, του μόνου ηγέτη της Ευρώπης που μετέβει στην Αβάνα, «πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις και συνομιλίες που ηγέτες της κεντρικής και λατινικής Αμερικής και μοιάζει έτοιμος να… επενδύσει πολιτικά σε αυτές τις σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος «γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα», γνωστοποίησε η ίδια κυβερνητική πηγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!