Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στη Eurobank περνούν 9 ξενοδοχεία με επισφάλειες 130 εκατ. ευρώ
[Η Καθημερινή]: Στη Eurobank περνούν 9 ξενοδοχεία με επισφάλειες 130 εκατ. ευρώ

[Η Καθημερινή]: Στη Eurobank περνούν 9 ξενοδοχεία με επισφάλειες 130 εκατ. ευρώ

Τις διαδικασίες για την απόκτηση του ελέγχου 6 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με 9 μονάδες που έχουν «κόκκινα» δάνεια ύψους 130 εκατ. ευρώ θα κινήσει με το κλείσιμο της σεζόν η Eurobank.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, γενικό διευθυντή, επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής του ομίλου της Eurobank, τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε Δωδεκάνησα, Ιόνιο και ένα στην Πελοπόννησο. Η τράπεζα θα αποκτήσει τον έλεγχο των επιχειρήσεων είτε με τη συναίνεση των σημερινών ιδιοκτητών τους είτε αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία. Ο κ. Βασιλείου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανέφερε ότι η τράπεζα το 2016 έδωσε δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον τουρισμό, ενώ ενέκρινε άλλα 250 εκατ. για τον ίδιο λόγο. Επίσης, για το 2017 έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη δανειοδότηση τουριστικών επιχειρηματικών σχεδίων ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Στο θέμα των «κόκκινων» δανείων αναφέρθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Οπως σημείωσε, για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, και των στεγαστικών και των καταναλωτικών και των επιχειρηματικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!