Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΣτΕ: Στις 24 και 26 Οκτωβρίου οι νέες διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες
[Η Καθημερινή]: ΣτΕ: Στις 24 και 26 Οκτωβρίου οι νέες διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες

[Η Καθημερινή]: ΣτΕ: Στις 24 και 26 Οκτωβρίου οι νέες διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Δύο νέες διασκέψεις την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη) για την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει τα μείζονα θέματα συνταγματικότητας ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, όρισε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Νίκος Σακελλαρίου στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του δικαστηρίου που δέχθηκε, παρά την αρνητική εισήγηση, τις προσφυγές των καναλιών.

Μετά την απόφαση αυτή που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία 16 υπέρ και εννέα κατά, και υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που μετείχε στην Ολομέλεια για την οποία έχει προκληθεί σάλος, οι διασκέψεις της επομένης εβδομάδος θεωρούνται – και είναι εκ των πραγμάτων- εξαιρετικά κρίσιμες.

Το δικαστήριο που ξεπέρασε το σκόπελο των τυπικών θεμάτων και εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης, αναμένεται να μπει για τα καλά στο σκληρό πυρήνα των θεμάτων που έχουν τεθεί με τις προσφυγές των καναλιών, που βάλλουν κατά του νόμου της κυβέρνησης, με την επίκληση σωρείας αντισυνταγματικοτήτων.

Ειδικότερα, το δικαστήριο θα κληθεί να απαντήσει για το αν είναι συνταγματικός ή όχι ο νόμος σχετικά με τις αρμοδιότητες που δόθηκαν στον αρμόδιο υπουργό για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ το σύνταγμα ορίζει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ως μόνο αρμόδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!