Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σταύρος Τσακυράκης: Δυσαναπλήρωτος
[Η Καθημερινή]: Σταύρος Τσακυράκης: Δυσαναπλήρωτος

[Η Καθημερινή]: Σταύρος Τσακυράκης: Δυσαναπλήρωτος

Αγωνίστηκε κατά της χούντας και το πλήρωσε με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Αγωνίστηκε υπέρ της Δημοκρατίας και τιμήθηκε με μήνυση από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, και μετέπειτα σύμβουλο του πρωθυπουργού, κ. Βασιλική Θάνου (πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά).

Αγωνίστηκε κατά του καρκίνου κι έχασε.

Ο Σταύρος Τσακυράκης απλώς αγωνιζόταν. Μόνο για όσα πίστευε. Όταν ο στόχος είχε επιτευχθεί, ο ίδιος δεν έμενε εκεί περιμένοντας να πληρωθεί για αυτό. Προχωρούσε. Για παράδειγμα, ποτέ δεν μιλούσε για όσα τράβηξε στην δικτατορία •«έλα μωρέ, τι θες και τα σκαλίζεις τώρα αυτά;…» Το πρόβλημα του στα χρόνια της Δημοκρατίας ήταν τα ελλείμματά της. «Την είδες αυτή την δικαστική απόφαση; Μα είναι τρελοί; Κάτι πρέπει να γράψεις…»

Ειπώθηκε πολλές φορές το «δυσαναπλήρωτο κενό» που αφήνει όταν φεύγει ένας άνθρωπος του πνεύματος. Αυτή την φορά είναι αλήθεια. Ο «κ. Καθηγητής», όπως τον προσφωνούσαμε όλοι, ήταν ο πιο μαχητικός, ο πιο τεκμηριωμένος, ο πιο φωνακλάς, στα ζητήματα Ελευθερίας του Λόγου. Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, δεν μπορούσε κανείς να του προσάψει το παραμικρό. Ακόμη κι όταν έγραψε το άρθρο «Ζήτω το μνημόνιο», τα τρολ σιώπησαν. Κάποιοι στην Κουμουνδούρου, θυμούνταν την ιστορία του ή ίσως να μην ήθελαν να τα βάλουν μαζί του. Ένας καθαρός άνθρωπος, δύσκολα -ακόμη και στην εποχή των social media- μπορεί να συκοφαντηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!