Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σταθμός φόρτισης Ι.Χ. στο Λαύριο
[Η Καθημερινή]: Σταθμός φόρτισης Ι.Χ. στο Λαύριο

[Η Καθημερινή]: Σταθμός φόρτισης Ι.Χ. στο Λαύριο

Ακόμα ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προστέθηκε χθες, η συνολική εικόνα όμως παραμένει σε επίπεδο πιλοτικού προγράμματος. Κι αυτό, γιατί για τα περίπου 500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου 60 σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι δεν αποτελούν κάποιο δίκτυο που να επιτρέπει την ασφαλή τροφοδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Χθες εγκαινιάστηκε στο Λαύριο, στην πλατεία Ηρώων, ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Νοτιοανατολική Αττική. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα εκδήλωση από τον Δήμο Λαυρεωτικής, παρουσία του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Ν. Χατζηαργυρίου και του δημάρχου Δ. Λουκά. Ο νέος σταθμός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με την ερευνητική ομάδα SmartRue της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.

«Το Λαύριο επιλέχθηκε γιατί είναι λιμάνι και μπορεί να αξιοποιηθεί ο σταθμός και από οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά. Επίσης, για να στείλουμε ένα μήνυμα πράσινης ενέργειας από έναν χώρο με βιομηχανική ιστορία», είπε στην «Κ» ο κ. Ευάγγελος Καλφόπουλος, από την ομάδα SmartRue. Το πρόγραμμα που υλοποιείται στοχεύει στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, όπου το παραγόμενο ρεύμα –κυρίως από ανανεώσιμες πηγές– θα μπορεί να αξιοποιείται (ή και να «αποθηκεύεται») σε ηλεκτρικά οχήματα. «Από τον Σεπτέμβριο του 2017 λειτουργεί ήδη στη Ραφήνα (στο δημαρχείο) ένας αντίστοιχος σταθμός, που μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 1,5 ώρα», λέει ο κ. Καλφόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!