Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
3 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
3 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο
[Η Καθημερινή]: Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο

[Η Καθημερινή]: Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο

Η χθεσινή αργία στη Wall Street «γλίτωσε» το ελληνικό Χρηματιστήριο από ένα πιθανό κύμα ισχυρών πιέσεων που θα έβρισκαν «έδαφος» στη βουτιά που σημείωσε την Τρίτη η αμερικανική αγορά και έτσι ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά, κρατώντας ωστόσο και πάλι τις 650 μονάδες, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα, πάντως, με τους αναλυτές, η αλλαγή κλίματος στις ΗΠΑ λόγω των εκτιμήσεων πιθανής ύφεσης στην οικονομία, ελαττώνουν τη διάθεση για επενδυτικούς κινδύνους. Ο λόγος της επιδείνωσης της ψυχολογίας της αγοράς ήταν η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και συνεχίστηκε την Τρίτη, με τις αποδόσεις των βαχυπρόθεσμων ομολόγων των ΗΠΑ να ξεπερνούν τις αποδόσεις των πιο μακροπρόθεσμων, κάτι που συνήθως αποτελεί προάγγελο ύφεσης. Η εξέλιξη αυτή δύσκολα θα αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και έτσι, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η πιθανότητα για ένα σενάριο συνέχισης της ανοδικής κίνησης στο Χ.Α. εξασθενεί. Οπως σημειώνει και η Merit Securities, «η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων είναι ένα έγκυρο διαχρονικά σήμα ότι πλησιάζει το τέλος μιας αγοράς “ταύρων”. Αυτό δυσκολεύει περισσότερο τη μεσοπρόθεσμη προοπτική του Γενικού Δείκτη του ελληνικού Χρηματιστηρίου».

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 656,92 μονάδες – αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε τις 646,83 μονάδες (-1,54%), ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,39%, στις 1.720,96 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +0,46% στις 1.015,19 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,41% στις 494,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 34,71 εκατ. ευρώ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!