Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για οφειλές έως 2.000 ευρώ στην εφορία
[Η Καθημερινή]: Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για οφειλές έως 2.000 ευρώ στην εφορία

[Η Καθημερινή]: Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για οφειλές έως 2.000 ευρώ στην εφορία

Νέα ρύθμιση για τους μικροοφειλέτες της εφορίας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομιών, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι σχεδιασμοί είναι σε αρχικό στάδιο και θα αφορούν, εφόσον εγκριθεί το μέτρο από τους δανειστές, όσους χρωστούν έως 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.
Χθες, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον Real Fm άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο επαναφοράς της ρύθμισης των εκατό δόσεων, το οποίο ως γνωστόν έχει απορριφθεί και μάλιστα πρόσφατα από τους θεσμούς.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, θα πρέπει σε πρώτη φάση να ξεκινήσει η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα εξεταστεί εάν υπάρχει η ανάγκη θεσμοθέτησης αντίστοιχου μοντέλου για οφειλέτες μέχρι 2.000 ευρώ, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 75% των οφειλετών του Δημοσίου.
Η κ. Παπανάτσιου εκτός του ότι επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συζητεί τη μείωση του αφορολόγητου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αν μειώσουμε για παράδειγμα τους φορολογικούς συντελεστές ή συμφωνηθεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Είπε, επίσης, ότι στο τραπέζι έχουν μπει και μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή συντελεστών φορολόγησης επιχειρήσεων και νομικών προσώπων καθώς και ασφαλιστικών εισφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!