Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στα χιόνια, και όχι σε ελλιπή συντήρηση, οφείλονται οι βλάβες των τρένων ισχυρίζεται ο ΟΣΕ
[Η Καθημερινή]: Στα χιόνια, και όχι σε ελλιπή συντήρηση, οφείλονται οι βλάβες των τρένων ισχυρίζεται ο ΟΣΕ

[Η Καθημερινή]: Στα χιόνια, και όχι σε ελλιπή συντήρηση, οφείλονται οι βλάβες των τρένων ισχυρίζεται ο ΟΣΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΣΕ για να αιτιολογήσει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην εκτέλεση των δρομολογίων τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι οι βλάβες που σημειώθηκαν δεν πρέπει να αποδοθούν σε ελλιπή συντήρηση, αλλά στις κακές καιρικές συνθήκες.

«Τα δυσμενέστατα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επηρέασαν, όπως είναι αναμενόμενο, και τον σιδηρόδρομο. Το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στον ΟΣΕ μετά από την λαίλαπα του 2011 (1000 υποχρεωτικές μετατάξεις, κατακερματισμός σε 5 εταιρείες) αγωνίζεται εδώ και 5 ημέρες χωρίς διακοπή και ανάπαυση να κρατήσει το δίκτυο ανοιχτό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το δίκτυο παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες ανοιχτό, παρά τις αντίξοες και ακραίες για την Ελλάδα συνθήκες. Το δίκτυο είναι ανοικτό ακόμα και σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετήσει την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με αξιοπιστία και ασφάλεια, με απόδειξη την δρομολόγηση πρόσθετης εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη», σημειώνεται.

«Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας, ο ΟΣΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά μέτρα για να διασφαλίσει απρόσκοπτη κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Σε ό,τι αφορά τις σημερινές καθυστερήσεις των συρμών: αυτές είναι εντελώς άσχετες με την βατότητα του δικτύου και οφείλονται σε διαδοχικές βλάβες των μηχανών έλξης που προκάλεσαν τα χιόνια στην γραμμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!