Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στα 705 ευρώ η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Μύκονο
[Η Καθημερινή]: Στα 705 ευρώ η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε 5άστερο  ξενοδοχείο στη Μύκονο

[Η Καθημερινή]: Στα 705 ευρώ η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Μύκονο

Τον Ιούλιο οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων κινήθηκαν στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού. Και αυτό, παρά τις πολύ υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίσταται το ελληνικό ξενοδοχειακό προϊόν σε σχέση με το αντίστοιχο προϊόν των άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών, σημειώνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Τα στοιχεία αφορούν δεδομένα της Τrivago, που ως εκ τούτου αφορούν μάλλον την αγορά μεμονωμένων ταξιδιωτών, τα οποία επεξεργάστηκε το ινστιτούτο.

Επιπλέον, ελληνικοί προορισμοί όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, παρά τις ενίοτε υψηλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους τιμές, εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ. Ειδικότερα τον Ιούλιο, οι βασικοί μεσογειακοί προορισμοί υψηλού επιπέδου (Σαρδηνία, Ιμπιζα, Σαντορίνη. Μύκονος) παρουσίασαν μεικτή εικόνα στις τιμές των επιμέρους ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Η Μύκονος είχε υψηλότερη τιμή σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τα 4άστερα ξενοδοχεία (2η υψηλότερη), ενώ η Σαντορίνη εμφανίζει την υψηλότερη τιμή στα 4άστερα ξενοδοχεία (παρουσιάζοντας όμως μείωση σε σχέση με το 2017).

Την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Μύκονος με 705 ευρώ (έναντι 724 ευρώ τον Ιούλιο του 2017) και ακολουθεί η Ιμπιζα με 618 ευρώ (έναντι 641 ευρώ τον Ιούλιο του 2017).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!