Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στα 6,7 δισ. ευρώ εκτιμάται, τελικά, η δόση μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης
[Η Καθημερινή]: Στα 6,7 δισ. ευρώ εκτιμάται, τελικά, η δόση μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης

[Η Καθημερινή]: Στα 6,7 δισ. ευρώ εκτιμάται, τελικά, η δόση μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης

Στα 6,7 δισ. ευρώ εκτίμησε, τελικώς, χθες η κυβέρνηση ότι θα φθάσει η δόση που θα πάρει η χώρα, μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση. Αναθεώρησε, έτσι, προς τα πάνω την εκτίμηση που είχε κάνει μόλις 24 ώρες νωρίτερα, για 4,5 δισ. ευρώ. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την ενημέρωση, που έγινε και πάλι ατύπως, η δόση θα περιλαμβάνει τμήμα για τη δημιουργία «μαξιλαριού ασφαλείας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, από τα 6,7 δισ ευρώ:

• 3,3 δισ. ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του χρέους της χώρας από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2018.

• 1,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ

• 1,9 δισ. ευρώ θα προστεθούν στο αποθεματικό ασφαλείας.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι πολύ κοντά στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προχθές (και από την «Κ») και τις οποίες έσπευσε να αμφισβητήσει το υπουργείο Οικονομικών, για να τις επιβεβαιώσει, ουσιαστικά, μία μέρα μετά. Χθες, άλλωστε, οι πληροφορίες της «Κ» επέμεναν ότι το ποσό θα ήταν της τάξης των 7 δισ. ευρώ.

Από το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, μάλιστα, που προορίζεται για τα ληξιπρόθεσμα, τα 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται να εκταμιευθούν μαζί με τη δόση, στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα δοθεί τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι το ποσό για το αποθεματικό ασφαλείας, που θα διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αναμένεται να φθάσει συνολικά στα 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!