Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στα 55 εκατ. ευρώ η επένδυση για το Ikos Dassia στην Κέρκυρα
[Η Καθημερινή]: Στα 55 εκατ. ευρώ η επένδυση για το Ikos Dassia στην Κέρκυρα

[Η Καθημερινή]: Στα 55 εκατ. ευρώ η επένδυση για το Ikos Dassia στην Κέρκυρα

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδαφίσεων στα ξενοδοχεία Corfu Chandris και Dassia Chandris στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος που θα πραγματοποιήσει ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani – Ikos προκειμένου να λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα δυναμικότητας έως 420 δωματίων, σουιτών και μπανγκαλόους από την 1η Μαΐου 2018.
Τα δύο ξενοδοχεία εξαγοράστηκαν στα τέλη του έτους από τον όμιλο Sani – Ikos και το επενδυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί για τη λειτουργία τους ως ένα ενιαίο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Ikos Dassia θα φθάσει σε 55 εκατ. ευρώ. To σύνολο της επένδυσης –περιλαμβανομένου του κόστους εξαγοράς των ξενοδοχειακών μονάδων και λοιπών εξόδων– θα αγγίξει τα 110 εκατ. ευρώ. Με βάση εκτιμήσεις του ομίλου, από τη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν περί τις 500 θέσεις απασχόλησης, εκ των οποίων το 70% θα προέλθει από το εργατικό δυναμικό της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ομίλου είναι από τη σεζόν του 2019 να επιμηκύνει τη διάρκεια λειτουργίας του Ikos Dassia. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξει την έναρξη λειτουργίας του τον Μάρτιο και την παραμονή του σε λειτουργία έως τον Νοέμβριο. Ο όμιλος αποφάσισε να παραχωρήσει τον παλαιό κινητό εξοπλισμό του Dassia Chandris στον Δήμο Κέρκυρας και τον αντίστοιχο εξοπλισμό του Corfu Chandris στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να τον διαθέσουν κατ’ επιλογήν τους για κοινωφελείς σκοπούς όπως σε νοσοκομεία, γηροκομεία, εκκλησία κ.α.
Εξάλλου, ο όμιλος προγραμματίζει στις αρχές του 2018 –αφού έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις– την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος και στο ξενοδοχείο Club Med Kefalos στην Κω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!