Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican το 2018
[Η Καθημερινή]: Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican το 2018

[Η Καθημερινή]: Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican το 2018

Στο νέο επιχειρησιακό μοντέλο με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στη συμβουλευτική ασφάλιση συνεχίζει να επενδύει η Interamerican, αξιοποιώντας την υψηλή λειτουργική κερδοφορία και τη διακριτή θέση της στην ασφαλιστική αγορά με συνολικό μερίδιο 8,9%.

Με βάση με τα αποτελέσματα του 2018, τα λειτουργικά κέρδη της προηγούμενης χρήσης διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Γιάννη Καντώρο, «η σταθερή κερδοφορία που δεν βασίζεται στα έσοδα από επενδύσεις, αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας». Τα συνολικά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 16,7 εκατ. ευρώ και επηρεάστηκαν από την αύξηση των προβλέψεων για τα προϊόντα ζωής και υγείας που πραγματοποίησε η εταιρεία, ενώ το τελικό αποτέλεσμα επιβάρυνε η πρόσθετη πρόβλεψη που υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει για παρακρατούμενους φόρους από το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων.

Σε επίπεδο εργασιών ο όμιλος αύξησε το παραγωγικό αποτέλεσμα κατά 1,9% και τα συνολικά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 353,9 εκατ. ευρώ έναντι 347,2 εκατ. ευρώ το 2017. Αναλυτικότερα, οι ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου ζημιών αυξήθηκαν κατά 5,2% και τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου διαμορφώθηκαν στα 197,1 εκατ. ευρώ έναντι 187,3 εκατ. κατά το 2017, ενώ κατά 5% ενισχύθηκαν και οι ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου υγείας, διαμορφώνοντας το ύψος των ασφαλίστρων στα 105,5 εκατ. ευρώ έναντι 100,5 εκατ. ευρώ κατά το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!