Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στα 21,3 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Eurolife το 2018
[Η Καθημερινή]: Στα 21,3 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Eurolife το 2018

[Η Καθημερινή]: Στα 21,3 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Eurolife το 2018

Κέρδη προ φόρων ύψους 198,3 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση ο όμιλος Eurolife ERB, με τα έσοδα από επενδύσεις να δίνουν ισχυρή ώθηση στη συνολική κερδοφορία, ενώ θετικό ήταν και το λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου με κέρδη 21,3 εκατ. ευρώ.

Οι θετικές επιδόσεις του ομίλου Eurolife ERΒ, που ανήκει κατά 80% στον όμιλο Fairfax και κατά 20% στον όμιλο της Eurobank, σημειώθηκαν σε μια δύσκολη χρονιά τόσο στο μέτωπο των αποδόσεων των μετοχικών και σταθερών τίτλων, όσο και σε επίπεδο ασφαλιστικών ζημιών.

Σημαντικά ασφαλιστικά γεγονότα, όπως η πυρκαγιά στην εταιρεία Sunlight, η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, οι πλημμύρες στη Μάνδρα κ.ά., επιβάρυναν τα αποτελέσματα συνολικά του ασφαλιστικού κλάδου και φυσικά και της Eurolife, η οποία ωστόσο σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, πέτυχε να παραμείνει στο top 10 των πιο κερδοφόρων εταιρειών για το 2018, επιτυγχάνοντας αποδόσεις χαρτοφυλακίου της τάξης του 2,8% για τους ασφαλισμένους της και υψηλή μερισματική απόδοση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας, τα ασφάλιστρα του 2018 διαμορφώθηκαν στα 436 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά περίπου 10%, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων στη στροφή που πραγματοποίησε η εταιρεία σε προγράμματα περιοδικού ασφαλίστρου, υποκαθιστώντας τα προγράμματα εφάπαξ καταβολής. Η Eurolife ERB διατήρησε τα μερίδια αγοράς της, που σε επίπεδο ομίλου διαμορφώνονται στο 11%, με τη βασική δραστηριότητα να αποτελεί ο κλάδος ζωής στον οποίο η εταιρεία έχει μερίδιο αγοράς 20%, ενώ στο 3% διαμορφώνεται το μερίδιό της στις γενικές ασφάλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!