Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι σπουδές πέρα από τα τετριμμένα άνοιξαν την πόρτα της BMW
[Η Καθημερινή]: Οι σπουδές πέρα από τα τετριμμένα άνοιξαν την πόρτα της BMW

[Η Καθημερινή]: Οι σπουδές πέρα από τα τετριμμένα άνοιξαν την πόρτα της BMW

Το 2009 ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον Τάσο Βήχο. Είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, αλλά δεν έμενε αδρανής. Ηθελε να σιγουρέψει τα επόμενα βήματά του και έστελνε βιογραφικά για θέσεις εργασίας. Καμία από τις ελληνικές επιχειρήσεις όμως στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις οποίες απευθύνθηκε τότε, δεν του απάντησε. Ούτε ένα «ευχαριστούμε για την αίτησή σας» δεν έλαβε. Τότε, αποφάσισε να στραφεί στο εξωτερικό.

Εξασφάλισε δύο συνεντεύξεις μέσα σε μία εβδομάδα στη Γερμανία, αυτή τη φορά πάνω στο βασικό αντικείμενο της διπλωματικής του εργασίας: την ηλεκτροκίνηση. Από το 2012 εργάζεται στα κεντρικά της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW στο Μόναχο, στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων. Η πορεία του δεν ήταν τυχαία. Στο βιογραφικό του, μεταξύ άλλων, υπήρχε μια παράμετρος που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους μελλοντικούς του εργοδότες: η συμμετοχή του με την ερευνητική ομάδα «Προμηθέας» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο 32χρονος σήμερα Τάσος Βήχος ήταν μέλος της πρώτης ομάδας που συμμετείχε το 2009 στον διαγωνισμό «Shell Eco Marathon» κατασκευάζοντας εξ ολοκλήρου ένα ηλεκτροκίνητο όχημα. Συνιδρυτές του «Προμηθέα» ήταν ο φοιτητής τότε Μάνος Πολιούδης και ο Κωστής Λάσκαρης, επικεφαλής σήμερα της ομάδας σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla και βασικός συντελεστής της δημιουργίας τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Η «Κ» παρουσίασε πρόσφατα πως τουλάχιστον ακόμη τρία μέλη της ομάδας βρήκαν θέσεις εργασίας στην καινοτόμο εταιρεία ηλεκτροκίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!