Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σπίρτζης: Η ΝΔ έχει σωρευμένες ευθύνες για την τραγωδία που έγινε
[Η Καθημερινή]: Σπίρτζης: Η ΝΔ έχει σωρευμένες ευθύνες για την τραγωδία που έγινε

[Η Καθημερινή]: Σπίρτζης: Η ΝΔ έχει σωρευμένες ευθύνες για την τραγωδία που έγινε

«Ο κρατικός μηχανισμός πάντα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, στο πλαίσιο όμως των δυνατοτήτων που έχει», τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι σε σχέση με τις φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα με τις πλημμύρες και με τις πυρκαγιές που έχουμε πολλές παθογένειες ως χώρα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

«Πιστεύω ότι πρέπει ως κοινωνία να αλλάξουμε σελίδα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες και ως πολιτεία να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των Υπηρεσιών, αλλά και των περιοχών, προκειμένου και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό να υπάρχει και η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και άλλες συνθήκες. Για να μπορούμε να πούμε ότι σε όλους τους οικισμούς της χώρας με ασφάλεια, όταν έχουμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούμε πραγματικά με ασφάλεια να τα αντιμετωπίσουμε», προσέθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ1 χαρακτήρισε λάθος τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις πως θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις, σημειώνει ότι την πολιτική ευθύνη την πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ «σωρευμένες ευθύνες και για την τραγωδία που έγινε».

Σε άλλο σημείο δε της συνέντευξής του σημείωσε πως εάν έγιναν λάθη συγκεκριμένα χειρισμού από τις Υπηρεσίες, ή από την Πυροσβεστική από την Αστυνομία, ή από οποιονδήποτε, είναι προφανές ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να καλύψουμε κανέναν, προσθέτοντας ότι προφανώς αυτό θα το δουν ειδικοί εμπειρογνώμονες, θα το δει ο εισαγγελέας που κάνει έρευνα και θα καλέσει να δει αν ανταποκρίθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!