Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σπ. Λυκούδης: «Πολιτική παραδοξότητα» η διαδικασία συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ
[Η Καθημερινή]: Σπ. Λυκούδης: «Πολιτική παραδοξότητα» η διαδικασία συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ

[Η Καθημερινή]: Σπ. Λυκούδης: «Πολιτική παραδοξότητα» η διαδικασία συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ

Για τις σχέσεις του Ποταμιού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και για την «παγκοσμίως πρωτότυπη» συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, μιλά στην εφημερίδα Documento ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης.

«Η πολιτική συνεννόηση», τονίζει, «χρειάζεται ισχυρή πολιτική βάση προσανατολισμού και στρατηγικής του ΚΙΝΑΛ, αποσαφηνισμένη δομή και λειτουργία και πάνω απ΄ όλα σεβασμό στις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες του νέου φορέα».

Αναγνωρίζει στη Φώφη Γεννηματά το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο ως αρχηγός και ως το μόνο εκλεγμένο όργανο του νέου φορέα, ωστόσο τονίζει ότι σε έναν πολυκομματικό σχηματισμό, όπως είναι το ΚΙΝΑΛ, οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση συνεννοήσεων και συναινέσεων. «Αλίμονο αν στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη διαμορφώνονται κόμματα στα οποία όταν μιλάει ο αρχηγός όλοι οι άλλοι σωπαίνουν», συμπληρώνει.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία του νέου φορέα, ο κ. Λυκούδης τα αποδίδει στην «πολιτική παραδοξότητα, παγκοσμίως πρωτότυπη» διαμόρφωσή του. «Εξέλεξε αρχηγό με λαϊκή προσέλευση προτού ακόμη συγκροτηθεί έστω και στοιχειωδώς, έστω και σε εμβρυακή κατάσταση ο φορέας. Εκλέχθηκε λοιπόν αρχηγός με λαϊκή εντολή επί ανύπαρκτου όμως πολιτικού οργανισμού», σημειώνει ο βουλευτής Α΄ Αθήνας με το Ποτάμι.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!