Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: H Σούζαν Σκοτ, πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Fox News
[Η Καθημερινή]: H Σούζαν Σκοτ, πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Fox News

[Η Καθημερινή]: H Σούζαν Σκοτ, πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Fox News

O κολοσσός των ΜΜΕ, η 21st Century Fox, έδωσε σήμερα τα ηνία του τηλεοπτικού δικτύου Fox News σε μια γυναίκα, σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση για το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων.

Η Σούζαν Σκοτ θα διαδεχθεί τον Ρούπερτ Μέρντοχ, που ανέλαβε την ηγεσία του δικτύου μετά την υποχρεωτική αποχώρηση, τον Ιούλιο του 2016, του Ρότζερ Άιλες, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες.

Η νέα επικεφαλής του Fox News διατελούσε έως σήμερα πρόεδρος των προγραμμάτων του δικτύου και του οικονομικού δικτύου του ομίλου, Fox Business News. Η Σκοτ εργάζεται στο Fox News από την ίδρυσή του, το 1996.

Εκτός της υπόθεσης Άιλες, το αμερικανικό δίκτυο, από τα δημοφιλέστερα στη χώρα, προχώρησε στην απόλυση, τον Απρίλιο του 2017, του πρωτοκλασάτου παρουσιαστή του Μπιλ Ο’ Ράιλι, που κατηγορήθηκε, επίσης, για σεξουαλική παρενόχλησης από αρκετές γυναίκες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγαν οι New York Times, η διεύθυνση του Fox News ήταν ενήμερη για τουλάχιστον 10 χρόνια για τις κατηγορίες σε βάρος του παρουσιαστή, το όνομα του οποίου δέσποζε στους πίνακες τηλεθέασης.

Το δίκτυο κατέβαλε αποζημιώσεις σε αρκετά από τα φερόμενα θύματα στο πλαίσιο συμβιβαστικών συμφωνιών που σύναψε, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, δύο εκ των οποίων μετά τις αποκαλύψεις για τον Ρότζερ Άιλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!