Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Καθημερινή]: SOS εκπέμπει το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ
[Η Καθημερινή]: SOS εκπέμπει το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

[Η Καθημερινή]: SOS εκπέμπει το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

Τα… αδύνατα δυνατά προσπαθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι στο Εργαστήριο Αναλυτικού Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ προκειμένου να το διατηρήσουν ανάμεσα στα διαπιστευμένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA). Παρόλο που τα μηχανήματα είναι παμπάλαια και το προσωπικό ελάχιστο, βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, με τους εργαζομένους του να πιστώνονται πολλές επιτυχίες στη μάχη κατά των απαγορευμένων ουσιών.

Το δικαίωμα να πραγματοποιούν ελέγχους διαθέτουν μόνο 29 εργαστήρια σε όλον τον κόσμο και το ελληνικό βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά. Αντίθετα, χώρες όπως η Πορτογαλία, το Μεξικό, το Καζαχστάν, η Κολομβία κ.ά. έχουν χάσει τη διαπίστευση.
Βασική παράμετρος παραμονής ενός εργαστηρίου στα διαπιστευμένα είναι να πραγματοποιεί περισσότερους από 3.000 ελέγχους τον χρόνο. Η μείωση όμως του προσωπικού θέτει σε κίνδυνο τον αριθμό των ελέγχων. Ηδη, υπάρχουν παράπονα από κάποιες ομοσπονδίες για καθυστερήσεις στους ελέγχους των δειγμάτων. Σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι αθλητές, οι οποίοι έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών να βρεθούν θετικοί σε αγώνες εκτός Ελλάδος. Το ελάχιστο, όμως, προσωπικό δεν επαρκεί για τους ελέγχους. «Εχουμε φτάσει σε σημείο να δουλεύουμε ακόμα και τα Σαββατοκύριακα για να το κρατήσουμε “ζωντανό”. Εργαζόμαστε χρόνια σε αυτό και αποτελεί μέρος της ζωής μας», δήλωσε στην «Κ» εργαζόμενος του Εργαστηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!