Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: SOS από ΟΗΕ για πρόσφυγες
[Η Καθημερινή]: SOS από ΟΗΕ για πρόσφυγες

[Η Καθημερινή]: SOS από ΟΗΕ για πρόσφυγες

ΓΕΝΕΥΗ. Βαθύτατη ανησυχία για τους θανάτους τουλάχιστον πέντε προσφύγων από το ψύχος στα Βαλκάνια και για τη δραματική κατάσταση στην Ελλάδα εξέφρασε χθες ο ΟΗΕ, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να κινητοποιηθούν για να βοηθήσουν όσους ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.
«Ειδικά τα παιδιά είναι εκτεθειμένα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Πρόκειται για ζωές, όχι για τη διατήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων», είπε η εκπρόσωπος της UNICEF Σάρα Κρόου. «Η δραματική κατάσταση αυτήν τη στιγμή είναι στην Ελλάδα». Χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καλύτερα καταλύματα τις τελευταίες ημέρες, αφότου όμως πέρασαν δραματικές ημέρες στην παγωνιά.
Οι σοροί δύο ανδρών από το Ιράκ και μιας νεαρής γυναίκας από τη Σομαλία βρέθηκαν στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ένας νεαρός Πακιστανός υπέκυψε από το κρύο στην τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ 20χρονος Αφγανός πέθανε μετά τη νυχτερινή διάσχιση του Εβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα.
«Δεδομένων των σκληρών καιρικών συνθηκών, μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες ότι οι Αρχές σε όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων συνεχίζουν να επαναπροωθούν άτομα από το εσωτερικό των χωρών τους σε γειτονικές χώρες», είπε η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Σεσίλ Πουγί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!