Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σοκάρει ο «διάλογος» ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή
[Η Καθημερινή]: Σοκάρει ο «διάλογος» ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή

[Η Καθημερινή]: Σοκάρει ο «διάλογος» ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή

Το 2016 αίσθηση και πλήθος αρνητικών σχολίων είχε προκαλέσει η, με πρωτοβουλία του –τότε- κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Αμυνας Π.Καμμένου, κοινή παρουσία στο Καστελόριζο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, με τον «υπαρχηγό» του Ν.Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη.

Δύο χρόνια και δύο μήνες αργότερα, αυτή τη φορά σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν άφωνους τους παρατηρητές συνεδρίασης, όταν άνοιγαν διάλογο με τον Η. Κασιδιάρη. Ηταν η συνεδρίαση για τη «Βόρεια Μακεδονία» και την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας.

Ιδού το απόσπασμα:

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Εχετε προδώσει τη σημαία, έχετε εκχωρήσει δικαιώματα στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν ελληνικά σύμβολα και τον όρο Μακεδονία».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): «Κύριε Κασιδιάρη, ως νομικός, όχι ως Πρόεδρος, θα ήθελα να σας διαβάσω το άρθρο 8, παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία λέει, το δεύτερο μέρος, δηλαδή η βόρεια Μακεδονία, δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και σε όλες τις μορφές του το σύμβολο που πριν απεικονιζόταν στην προηγούμενη εθνική σημαία τους. Δηλαδή, αυτό είναι μια σαφής και κατηγορηματική δήλωση, ένα άρθρο της Συμφωνίας. Δεν πάω να μπω σε αντιδικία, απλώς στο πραγματολογικό επίπεδο, σαν καθηγητής της νομικής σας λέω ότι δεν είναι σωστό αυτό που είπατε».

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Από την άλλη πλευρά βεβαίως, θα σας απαντήσω σε νομικό επίπεδο, επειδή στη νομική επιστήμη εξετάζουμε και τα πραγματικά περιστατικά, ήδη ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων και ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων μιλάνε μόνο για Μακεδονία, μόνο για Μακεδόνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!