Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σόιμπλε: «Eάν φύγει το ΔΝΤ, έρχονται για εσάς τα χειρότερα»
[Η Καθημερινή]: Σόιμπλε: «Eάν φύγει το ΔΝΤ, έρχονται για εσάς τα χειρότερα»

[Η Καθημερινή]: Σόιμπλε: «Eάν φύγει το ΔΝΤ, έρχονται για εσάς τα χειρότερα»

Ως προειδοποίηση ότι σε περίπτωση μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έρχονται χειρότερα, δηλαδή νέο πρόγραμμα με αυστηρότερους όρους υπό την εποπτεία του ESM, ερμηνεύεται στη Γερμανία η χθεσινή συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. Γερμανοί συνάδελφοι, που έχουν άμεση πρόσβαση στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται παρατεταμένη αβεβαιότητα μέχρι και τις εκλογές του φθινοπώρου στη Γερμανία, με δεδομένο ότι η έξοδος του ΔΝΤ προϋποθέτει μια δύσκολη ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ.
Σε διευκρινιστικές δηλώσεις πάντως, το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο εξήγησε ότι οι αναφορές του Σόιμπλε ήταν υποθετικές και πως η Γερμανία εμμένει στην ανάγκη συμμετοχής του Ταμείου. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι η οριστική απόφαση του ΔΝΤ θα έλθει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, που θα αποτελέσει και τη βάση για τη διαμόρφωση της στάσης του.
Σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγηση θα κλείσει το νωρίτερο μετά τις ολλανδικές εκλογές, στα μέσα Μαρτίου. Αυτή είναι η εκτίμηση δημοσιογραφικών πηγών στο Βερολίνο, που πιστεύουν ότι οι κρίσιμες αναμετρήσεις στην Ευρώπη το 2017 (στην Ολλανδία τον Μάρτιο, στη Γαλλία τέλη Απριλίου και στη Γερμανία το φθινόπωρο) θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την Ελλάδα και δη την προσπάθεια για ένταξη των ομολόγων της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!