Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σκουρλέτης: Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας χρήζει βαθιάς αναδόμησης
[Η Καθημερινή]: Σκουρλέτης: Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας χρήζει βαθιάς αναδόμησης

[Η Καθημερινή]: Σκουρλέτης: Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας χρήζει βαθιάς αναδόμησης

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που γέννησε η τραγωδία της 23ης Ιουλίου, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του νέου σχεδίου για την Πολιτική Προστασία, ο κ. Σκουρλέτης υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η χώρα ζει μια εθνική τραγωδία», είπε ο υπουργός, «ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία σχετίζονται τόσο με τη διαχείριση της τελευταίας κρίσης, της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά και ερωτήματα που σχετίζονται με τις διαχρονικές παθογένειες.

Είναι υποχρέωσή μας να διευκολύνουμε την αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Νομίζω ότι η αναζήτηση πρέπει να ανατρέξει τόσο το χθες όσο και το σήμερα. Πρέπει να εξετάσουμε ενδελεχώς ποιοί ήταν οι πολλαπλασιαστές κινδύνου που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ανέλαβε και τις αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη, μετά την παραίτηση του Ν. Τόσκα, μίλησε για την αναδόμηση του σχεδιασμού στον -νέο- τομέα ευθύνης του.

«Ένα συμπέρασμα που μπορούμε από τώρα να βγάλουμε, είναι πως ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας, χρήζει μιας νέας, βαθιάς αναδόμησης. Στο νέο σχέδιο οφείλουμε να ενσωματώσουμε όλα τα νέα στοιχεία που έχουμε, είτε αυτά αφορούν τις μεγάλες κλιματολογικές αλλαγές, είτε τις ιδιομορφίες της πατρίδας μας. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!