Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σκληρή γλώσσα από τις ενώσεις δικαστών
[Η Καθημερινή]: Σκληρή γλώσσα από τις ενώσεις δικαστών

[Η Καθημερινή]: Σκληρή γλώσσα από τις ενώσεις δικαστών

Στα άκρα κινείται πλέον η αντιπαράθεση για τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη, με τις μεγαλύτερες δικαστικές ενώσεις να αντιδρούν με οργισμένη ανακοίνωση, θέτοντας ευθέως θέματα δημοκρατίας σε ό,τι αφορά μεθοδεύσεις κατά δικαστικών λειτουργών, με αφορμή την πρωτοφανή δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστικού λειτουργού.
Οι ενώσεις των δικαστών της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης, με ασυνήθιστα σκληρή διατύπωση σε κοινή τους ανακοίνωση, κάνουν λόγο «για άκρως νοσηρό φαινόμενο που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα». Μιλούν ευθέως για προσπάθειες εκβιασμού του ανώτατου δικαστηρίου, στο οποίο εκκρεμούν, όπως επισημαίνουν, «μείζονος σημασίας υποθέσεις» και εξειδικεύουν τον μηχανισμό εκβιασμού των δικαστών. «Επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στη φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία – οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών τους», στηλιτεύουν με οργή τη δημοσιοποίηση προσωπικών θεμάτων για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, γεγονός που προκάλεσε και την πειθαρχική έρευνα εις βάρος του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
Η εμφάνιση των επίμαχων δημοσιευμάτων, που εν συνεχεία κλιμακώθηκαν, έγινε την περασμένη εβδομάδα ενόσω ήταν σε εξέλιξη η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μέσα στο ανώτατο δικαστήριο, που διαχύθηκαν στη συνέχεια σε όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης και όχι μόνον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!