Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σκληρή απάντηση των δικαστών του ΣτΕ στις δηλώσεις Σακελλαρίου
[Η Καθημερινή]: Σκληρή απάντηση των δικαστών του ΣτΕ στις δηλώσεις Σακελλαρίου

[Η Καθημερινή]: Σκληρή απάντηση των δικαστών του ΣτΕ στις δηλώσεις Σακελλαρίου

Σκλήρη απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣτΕ κ. Νίκου Σακελλαρίου ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Εισαγγελέων, όπου έκανε μνεία αποφάσεων του Δικαστηρίου «για τα μνημόνια και το PSI», τονίζοντας ότι «και εμείς έχουμε ευθύνες» αλλά και σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου έδωσαν με ανακοίνωσή του οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου με ανακοίνωση της Ενώσεώς τους εκδηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις και μεταξύ άλλων τονίζουν «την έντονη δυσαρέσκεια τους και την πλήρη αποδοκιμαςία κάθε προσπάθειας υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και κατά συνέπεια υπομόνευση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό».

Η Ενωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, ελήφθησαν με ευρύτατη πλειοψηφία και δικάστηκαν από διευρημένες συνθέσεις ενώ επικυρώθηκαν από δικαστικούς σχηματισμούς τόσο του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου, όσο και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως των Δικαστών του ΣτΕ

«Πρόσφατα έλαβαν χώρα αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!