Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σκληρές μεταρρυθμίσεις
[Η Καθημερινή]: Σκληρές μεταρρυθμίσεις

[Η Καθημερινή]: Σκληρές μεταρρυθμίσεις

Στο… γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται κατά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η μπάλα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο θεωρεί ότι η Αθήνα θα πρέπει να λάβει άμεσα σημαντικές αποφάσεις για να κλείσει τον έλεγχο και να μην μπλοκάρουν οι συζητήσεις. Εκτιμά, δε, ότι εάν δεν συμβεί τώρα αυτό, τότε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα χάσει μια μοναδική ευκαιρία, καθώς από τις αρχές του 2017 ξεκινάει ο εκλογικός κύκλος σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, καθιστώντας αδύνατη τη λήψη αποφάσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

Ωστόσο, στο Ταμείο εκτιμούν πως γενικότερα οι συζητήσεις τόσο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας, όσο και για τη ρύθμιση του χρέους από την πλευρά της Ευρωζώνης, απέχουν «πάρα πολύ» από το να καταλήξουν σε συμφωνία. Μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν να μεταθέσουν τις όποιες αποφάσεις για το χρέος σε μεταγενέστερο χρόνο, με το επιχείρημα ότι η Αθήνα δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, για να κλείσει η αξιολόγηση με τους όρους που θέτει το Ταμείο, θα πρέπει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις συστάσεις του για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!