Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σκηνικό οξύτητας από Τουρκία
[Η Καθημερινή]: Σκηνικό οξύτητας από Τουρκία

[Η Καθημερινή]: Σκηνικό οξύτητας από Τουρκία

Το σύνδρομο περικύκλωσης της Τουρκίας από τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους επιχείρησε χθες να αναδείξει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που απηύθυνε με αφορμή τα 104 χρόνια από την οθωμανική νίκη που έγειρε καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Τούρκων στη διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης. «Στην Κύπρο μάς δοκιμάζουν προσπαθώντας να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας. Μας δοκιμάζουν στο Αιγαίο προσπαθώντας να το μετατρέψουν σε θάλασσα απροσπέλαστη», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ερντογάν, σε μια ομιλία που είχε κατά κύριο λόγο ως επιδίωξη να παρουσιάσει την Τουρκία ως στόχο της Δύσης.

Στην Αθήνα εκτιμούν ότι οι δηλώσεις αυτές του κ. Ερντογάν εντάσσονται σε μια γενικότερη προεκλογική στρατηγική η οποία, μάλιστα, ξεδιπλώνεται είτε στην ευρωπαϊκή Τουρκία (την προηγούμενη εβδομάδα στη Ραιδεστό) είτε στα παράλιά της στο Αιγαίο (Σμύρνη και Τσανάκαλε), περιοχές όπου οι υποψήφιοι του ΑΚΡ για τις δημαρχίες μεγάλων πόλεων παρουσιάζονται –δημοσκοπικά τουλάχιστον– να βρίσκονται πολύ πίσω από τους κεμαλικούς ανθυποψηφίους τους. Γι’ αυτό ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί εξαιρετικά οξεία ρητορική.

Απάντηση ΥΠΕΞ

Μόλις προχθές, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Ερντογάν στη Σμύρνη, όπου, όπως είπε, «έριξε τους γκιαούρηδες στη θάλασσα», σε μια ομιλία στην οποία παρευρέθη και ο αρχηγός του εθνικιστικού ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!