Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σκέψεις για υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: Σκέψεις για υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: Σκέψεις για υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση

Ο ορισμός υφυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών με αποκλειστική αρμοδιότητα την πολιτική προστασία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οπως αναφέρουν σχετικά κυβερνητικές πηγές, οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί και θα είναι συνάρτηση των ευρύτερων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα και του πώς θα μορφοποιηθεί τελικά η κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό βασίζονται στο σκεπτικό ότι μια τέτοια απόφαση θα δώσει το μήνυμα της ουσιαστικής βούλησης της κυβέρνησης να ενισχύσει την πολιτική προστασία όχι μόνο ως υπηρεσία, αλλά και ως παράμετρο της κυβερνητικής πολιτικής. Μια τέτοια απόφαση καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική από το γεγονός ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύσταση της νέας υπηρεσίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, την οποία εξήγγειλε μόλις προχθές ο κ. Τσίπρας.

Για τη διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου που απαιτείται προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές, να ξεκαθαριστούν αρμοδιότητες, να αποκτήσει υπόσταση το σχέδιο για τον νέο φορέα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί ομάδα εργασίας και αναμένεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι από τα πρώτα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μετά την επαναλειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να ολοκληρωθούν η σύσταση και η στελέχωση της υπηρεσίας, θα μεσολαβήσει κάποιος χρόνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!