Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Με «σκαλωσιές» τα Αισχύλεια
[Η Καθημερινή]: Με «σκαλωσιές» τα Αισχύλεια

[Η Καθημερινή]: Με «σκαλωσιές» τα Αισχύλεια

Θα μπορούσε ίσως να είναι ο σκελετός μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης, αλλά οι σκαλωσιές που μπήκαν τις τελευταίες μέρες στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας μάλλον δεν θα αφαιρεθούν σύντομα. Ούτε η ειδική σήμανση που θα απαγορεύει την είσοδο στα παλιά εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια του κοινού.

Φαίνεται πως το γραφικό βιομηχανικό «σκηνικό» έκαμψε τις αντιστάσεις των διοργανωτών που με τα χρόνια «άπλωσαν» τις εκδηλώσεις των Αισχυλείων σε χώρους που δεν τους είχαν παραχωρηθεί.

Επειτα από καταγγελίες, η Υπηρεσία Δόμησης (πρώην Πολεοδομία) της Ελευσίνας έλεγξε τη στατικότητα των κτιρίων και των χώρων που έχει παραχωρήσει η Εθνική Τράπεζα –ο κύριος ιδιοκτήτης του ακινήτου– στον Δήμο Ελευσίνας για τη διεξαγωγή των Αισχυλείων. Η παραχώρηση της τράπεζας αφορά μέρος του χώρου και συγκεκριμένα το πρώην Διοικητήριο της Ελαιουργικής, το παλιό θυρωρείο που χρησιμοποιείται ως κυλικείο, τις αποθήκες και τον χώρο όπου έχουν κατασκευαστεί οι κερκίδες του θεάτρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», από τον έλεγχο της Πολεοδομίας διαπιστώθηκαν ρήγματα και ζημίες στους εξωτερικούς τοίχους, τα κουφώματα και τη στέγη του Διοικητηρίου, ενώ στους υπόλοιπους χώρους (εσωτερικοί-βοηθητικοί χώροι, θέατρο) δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές βλάβες που να εγκυμονούν κινδύνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!