Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Η συζήτηση για μη περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη, λένε οι Βρυξέλλες
[Η Καθημερινή]: Η συζήτηση για μη περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη, λένε οι Βρυξέλλες

[Η Καθημερινή]: Η συζήτηση για μη περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη, λένε οι Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. «Φρένο» στην κυβερνητική ρητορική για αναστολή της περικοπής στις συντάξεις επιχείρησαν να βάλουν χθες οι Βρυξέλλες, λέγοντας πως η συζήτηση είναι πρόωρη, ενώ παράλληλα εξέπεμψαν ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά στα εργασιακά.

Παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι το θέμα της αναστολής του μέτρου των περικοπών των συντάξεων θα τεθεί στο Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Eυρωπαίο αξιωματούχο αυτό δεν είναι αλήθεια. Το θέμα θα τεθεί όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα λίγο αργότερα τον Σεπτέμβριο, για τον πρώτο μεταμνημονιακό έλεγχο που θα γίνει στη χώρα.

Ο Eυρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνει ο πρώτος μεταμνημονιακός έλεγχος στη χώρα, τονίζοντας ότι παρότι θα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που συνέβαινε τα τελευταία οκτώ χρόνια, δεν θα είναι ίδιος με αυτόν που γινόταν στα άλλα κράτη-μέλη που ήταν σε πρόγραμμα, καθώς θα γίνεται συχνότερα, συγκεκριμένα τέσσερις και όχι δύο φορές τον χρόνο. Tόνισε όμως ότι «η Ελλάδα στέκεται πλέον στα πόδια της, υπάρχει εποπτεία, αλλά εποπτεία έχει και η Πορτογαλία, για την Ελλάδα θα είναι απλά λίγο πιο εντατική». Συγχρόνως αναφέρθηκε και στο «καρότο των κερδών των ANFAs» –την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα– τα οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τη συνέχιση και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!