Κυριακή, 20 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Συζητεί υπό όρους επιστροφή ΗΠΑ στη συμφωνία Ειρηνικού ο Τραμπ
[Η Καθημερινή]: Συζητεί υπό όρους επιστροφή ΗΠΑ στη συμφωνία Ειρηνικού ο Τραμπ

[Η Καθημερινή]: Συζητεί υπό όρους επιστροφή ΗΠΑ στη συμφωνία Ειρηνικού ο Τραμπ

Με ένα ακόμη tweet, χαράματα ώρα Ελλάδος, ο Ντόναλντ Τραμπ διευκρίνισε χθες πως προτίθεται να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου του Ειρηνικού (ΤΡΡ) μόνον, όμως, υπό τον όρο ότι θα του προσφερθούν «ουσιαστικά καλύτεροι όροι». Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ζητήσει από τους οικονομικούς συμβούλους του να εξετάσουν την προοπτική, ενώ είχε δώσει εντολή στον εκπρόσωπο Εμπορίου, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, για επανέναρξη των σχετικών συνομιλιών.

Η κίνησή του φαίνεται να έγινε δεκτή από τους εν δυνάμει εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον με ικανοποίηση, αλλά και δυσπιστία. Παράλληλα, όμως, ανακαλεί την πρώτη απόφαση που έλαβε ως πρόεδρος. Προστίθεται, έτσι, στις αλλεπάλληλες παλινωδίες τού αναμφισβήτητα πιο απρόβλεπτου και λιγότερου αξιόπιστου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, ενός προέδρου που συνηθίζει να προκαλεί αναταράξεις και στη συνέχεια να ανακαλεί ενίοτε με τρόπο που προκαλεί θυμηδία.

Στο σχετικό ρεπορτάζ τους οι Financial Times αναφέρουν την αντίδραση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπεν Σάσε, γνώριμου επικριτή της προστατευτικής εμπορικής πολιτικής του Τραμπ, που τόνισε ότι η επιστροφή στην ΤΡΡ θα ήταν η καλύτερη απάντηση της Ουάσιγκτον στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου. Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει, άλλωστε, πως ο Τραμπ υφίσταται επίμονες πιέσεις από αγροτικές πολιτείες των ΗΠΑ που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της εμπορικής του πολιτικής στις εξαγωγές τους. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ντόναλντ Τραμπ διεκήρυττε σε όλους τους τόνους την απέχθειά του στις πολυμερείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και την πεποίθησή του ότι αποβαίνουν εις βάρος των αμερικανικών βιομηχανιών και των Αμερικανών εργαζομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!