Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Συνομιλία Μακρόν – Κόντε για προσφυγικό
[Η Καθημερινή]: Συνομιλία Μακρόν – Κόντε για προσφυγικό

[Η Καθημερινή]: Συνομιλία Μακρόν – Κόντε για προσφυγικό

ΡΩΜΗ. Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως «απειλές για τις ανέσεις» και να τους εκτιμήσουν «ως ανθρώπους των οποίων οι εμπειρίες και οι αξίες μπορούν να εμπλουτίσουν τις κοινωνίες μας» ζήτησε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος από τους Ευρωπαίους, τους οποίους επέπληξε ζητώντας αλλαγή νοοτροπίας, ενώ το σκάφος «Aquarius» συνέχιζε το αργό ταξίδι του στη Μεσόγειο με προορισμό τη Βαλένθια. Η διαμάχη ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία, με αφορμή το θέμα αυτό, εκτονώθηκε χθες και η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Κόντε σήμερα στο Παρίσι θα γίνει κανονικά.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τηλεφώνησε στον Ιταλό πρωθυπουργό, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε προχώρησε σε δήλωση με σκοπό να προσβάλει την Ιταλία και τον ιταλικό λαό. Ο Κόντε, που νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις» για την επίσημη επίσκεψη, αποδέχθηκε τη γαλλική χειρονομία και ανακοίνωσε ότι προσδοκά μια εποικοδομητική συνάντηση με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τις αλλαγές στον κανονισμό του Δουβλίνου. Η αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει τη χορήγηση ασύλου στην Ε.Ε. βρίσκεται στην ατζέντα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στα τέλη του μήνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει συμφωνία ως προς τον επιθυμητό χαρακτήρα των αλλαγών.

Το ζήτημα ήρθε με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα την Κυριακή, όταν η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της για τους 629 διασωθέντες που μετέφερε από τα ανοικτά της Λιβύης το σκάφος «Aquarius» της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Mediterranee.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!