Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Συνεχείς οι προκλήσεις στο Αιγαίο
[Η Καθημερινή]: Συνεχείς οι προκλήσεις στο Αιγαίο

[Η Καθημερινή]: Συνεχείς οι προκλήσεις στο Αιγαίο

Οι εκτεταμένες διώξεις που ακολούθησαν μετά τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να εκκαθαριστούν οι Ενοπλες Δυνάμεις από στοιχεία τα οποία είχαν εμπλακεί στην οργάνωση και την εκτέλεση της απόπειρας πραξικοπήματος εις βάρος της κυβέρνησης Ερντογάν, οδήγησαν αρχικά σε έναν άτυπο «μήνα του μέλιτος» πάνω από το Αιγαίο.
Πέρα από τις επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πραξικοπηματιών, για σχεδόν το σύνολο του καλοκαιριού οι παραβιάσεις που σημειώθηκαν ήταν λίγες και ποιοτικά χαμηλής σημασίας. Τον Ιούλιο σημειώθηκαν 59 παραβιάσεις και δύο υπερπτήσεις. Τον Αύγουστο καταγράφηκαν 60 παραβιάσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 141 παραβιάσεις και τέσσερις υπερπτήσεις. Φαινομενικά οι αριθμοί φαίνονται αυξημένοι, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητά τους έχει πραγματοποιηθεί από αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας Τύπου CN-235, τα οποία συνηθίζουν να κινούνται σε μία ευθεία γραμμή στο Ανατολικό Αιγαίο, καταγράφοντας συχνότατα έως και 30 παραβιάσεις σε μόλις μία πτήση.
Η μεταφορά του τουρκικού στρατιωτικού ενδιαφέροντος στα νοτιοανατολικά της χώρας, καθώς επίσης και η έλλειψη πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη, συνιστούν, επιπλέον, έναν λόγο που παραβιάσεις πια κάνουν εναέρια μέσα όπως, για παράδειγμα, τα ελικόπτερα της Ακτοφυλακής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!