Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Συνέχεια απεργίας στη Lufthansa
[Η Καθημερινή]: Συνέχεια απεργίας στη Lufthansa

[Η Καθημερινή]: Συνέχεια απεργίας στη Lufthansa

Θα συνεχιστούν και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων της Lufthansa για δεύτερη συναπτή ημέρα, επηρεάζοντας μακρινές και κοντινές πτήσεις. Η χθεσινή απεργία των πιλότων επηρέασε τις κοντινές πτήσεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 816 από τα 3.000 δρομολόγια. Παρατηρητές του κλάδου εκτιμούν πως δεν διαφαίνεται κανένας συμβιβασμός στον ορίζοντα από τις δύο πλευρές, ενώ η διαμάχη αυτή έχει κοστίσει εκατομμύρια ευρώ στη Lufthansa.

Από τις αρχές του 2014, οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας έχουν απεργήσει 15 φορές, μη συμπεριλαμβανομένων των σημερινών προγραμματισμένων κινητοποιήσεων. Η Lufthansa έχει προσφέρει αύξηση 4,4% των μισθών σε δύο δόσεις και έκτακτη πληρωμή αποδοχών 1,8 μηνών. Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων, όμως, απαιτεί αύξηση μισθών κατά 3,7% για 5.400 πιλότους επί μία πενταετία, ξεκινώντας αναδρομικά από το 2012. Σήμερα αναμένεται να ματαιωθούν ακόμη 890 δρομολόγια.

Την περασμένη εβδομάδα, η διήμερη απεργία της Lufthansa κόστισε 20 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχουν και επιπτώσεις στις κρατήσεις από την ασυμφωνία πιλότων και διοίκησης. Οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν πως, αν συνεχιστούν οι απεργίες, δεν θα καταφέρει η εταιρεία να επιτύχει στόχο κερδών 1,8 δισ. ευρώ.

Παρά τα κέρδη ρεκόρ που ανακοίνωσε για το 2015, η διοίκηση έχει προχωρήσει σε περικοπές κόστους για να ανταγωνιστεί τη Ryanair στις κοντινές πτήσεις και την Emirates στις μακρινές πτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!