Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Συνάντηση Βίτσα-Καμίνη για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών
[Η Καθημερινή]: Συνάντηση Βίτσα-Καμίνη για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

[Η Καθημερινή]: Συνάντηση Βίτσα-Καμίνη για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης συναντήθηκαν σήμερα με και συζήτησαν για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και τη σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Βίτσας ενημέρωσε τον κ. Καμίνη σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, τις ροές προσφύγων και μεταναστών, τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα προγράμματα ένταξης που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη , για τη μέχρι σήμερα συμβολή του δήμου Αθηναίων, ενώ τόνισε ότι η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξε εξ αρχής και παραμένει κρίσιμος παράγων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Ακόμη, συζητήθηκαν τρόποι συνέχισης και εμβάθυνσης της ήδη εμπεδωμένης συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΜΕΠΟ και τον δήμο Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε την ανάγκη σχεδίου έγκαιρης παρέμβασης από την κυβέρνηση, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών σε πάρκα και πλατείες – «φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης αλλά και προσβάλλουν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα», όπως είπε . Επανέλαβε δε, την σταθερή θέση του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλη τη χώρα. Επίσης διαβεβαίωσε τον υπουργό, ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να συνεργάζεται στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!