Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Συνάντηση Πιτσιόρλα με την ΕΒΙΚΕΝ για βιομηχανικά τιμολόγια
[Η Καθημερινή]: Συνάντηση Πιτσιόρλα με την ΕΒΙΚΕΝ για βιομηχανικά τιμολόγια

[Η Καθημερινή]: Συνάντηση Πιτσιόρλα με την ΕΒΙΚΕΝ για βιομηχανικά τιμολόγια

Δεσμεύσεις για πρωτοβουλίες στήριξης της βιομηχανίας σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους της ΕΒΙΚΕΝ, δηλαδή των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Τη συνάντηση απασχόλησε το επίμαχο θέμα των βιομηχανικών τιμολογίων για τις επιχειρήσεις υψηλής τάσης, που έχει φέρει σε ανοιχτή διαμάχη την ενεργοβόρα βιομηχανία και τη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ Κωνσταντίνος Κουκλέλης παρουσίασε στον κ. Πιτσιόρλα τις προτάσεις της ενεργοβόρου βιομηχανίας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και υπέβαλε το γνωστό αίτημα του κλάδου για παράταση των βιομηχανικών τιμολογίων που έχει εγκρίνει η ΔΕΗ με απόφαση γενικής συνέλευσης και λήγουν τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι και το τέλος του 2020.

Η παράταση των συμβάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΒΙΚΕΝ, θα κοστίσει στη ΔΕΗ περί τα 20 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αξίζει για να υποβληθεί η βιομηχανία σε δοκιμασία, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά στον υπουργό οι εκπρόσωποι της Ενωσης. Οι περισσότερες βιομηχανίες υψηλής τάσης δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις για το 2018, καθώς η ΔΕΗ από την πλευρά της αρνείται να μπει στη συζήτηση για τις συμβάσεις του 2019, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της βιομηχανίας. Μάλιστα, από το βήμα της ΔΕΘ ο επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης «σήκωσε το γάντι» και αναφερόμενος στη βιομηχανία, μίλησε για κάποιες κατηγορίες που ακολουθούν επιθετική στάση έναντι της ΔΕΗ. «Πιστεύω ότι κάνουν λάθος, η τακτική αυτή είναι αδιέξοδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!