Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Συνάντηση Δήμου Θήρας με φορείς της κρουαζιέρας
[Η Καθημερινή]: Συνάντηση Δήμου Θήρας με φορείς της κρουαζιέρας

[Η Καθημερινή]: Συνάντηση Δήμου Θήρας με φορείς της κρουαζιέρας

Να διαχειριστούν το ζήτημα του συνωστισμού που προκαλούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη προσπαθούν ακόμα οι εμπλεκόμενοι φορείς. Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) μετέβη στη Σαντορίνη, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και με άλλους παράγοντες που ασχολούνται με τη διακίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στον όρμο Φηρών. Από τη συνάντηση προέκυψε πως οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με τα προγράμματα δρομολογίων του 2018, συμπίπτουν με ορισμένες ημέρες που παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση, και συμφωνήθηκε να γίνουν ρυθμίσεις στις ώρες αποβίβασης για να περιοριστεί το φαινόμενο του συνωστισμού.

Για την όλη διαδικασία κίνησης των κρουαζιερόπλοιων στον όρμο Φηρών έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονικό σύστημα όπου καταχωρίζονται τα δρομολόγια κάθε τουριστικής περιόδου, ώστε να μπορεί να πραγματοποιείται έγκαιρα ο έλεγχος, αλλά για το τρέχον έτος προβλέπεται να λειτουργήσει το σύστημα αυτό δοκιμαστικά σε πιλοτική βάση. Ζητήθηκε επίσης η διασπορά των εκδρομών των επισκεπτών στα διάφορα ενδιαφέροντα σημεία του νησιού, κατά τρόπο που να μη δημιουργείται συνωστισμός, ένεκα ταυτοχρόνου αφίξεων μεγάλου αριθμού λεωφορείων με τουρίστες.

Σύμφωνα με την ΕΕΚΦΝ, συμφωνήθηκαν παρεμβάσεις για την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών που ασκούν αστυνόμευση στη λιμενική ζώνη αλλά και στις διαδρομές προς την πόλη και στα άλλα σημεία που οδηγείται οδικώς το μεγάλο τουριστικό ρεύμα και είναι αναγκαία η παρουσία της Τροχαίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!