Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Σύμφωνο συμβίωσης και για ετερόφυλα ζευγάρια στη Βρετανία
[Η Καθημερινή]: Σύμφωνο συμβίωσης και για ετερόφυλα ζευγάρια στη Βρετανία

[Η Καθημερινή]: Σύμφωνο συμβίωσης και για ετερόφυλα ζευγάρια στη Βρετανία

Ενα ετερόφυλο ζευγάρι κέρδισε τη δίκη ώστε να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αντί να έρθει σε γάμο. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του αιτήματος των Ρεμπέκα Στάινφελντ και Τσαρλς Κέινταν από το Λονδίνο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος περί συμφώνου συμβίωσης του 2004, ο οποίος εφαρμόζεται μόνο για ομόφυλα ζευγάρια είναι αντίθετος με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κ. Στάινφελντ τόνισε ότι ευελπιστεί πως η κυβέρνηση θα κάνει το σωστό και θα επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης σε όλα τα ζευγάρια.

«Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε στο BBC έξω από το δικαστήριο. «Αλλά την ίδια στιγμή νιώθουμε και σύγχυση που η κυβέρνηση απώλεσε τα χρήματα των φορολογουμένων πολεμώντας αυτό που οι δικαστές κατονόμασαν ως κατάφωρη ανισότητα».

Ωστόσο, η απόφαση δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο αν και καθιστά πιθανότερο ότι τώρα θα δράσει, όπως εξηγεί ο νομικός του BBC Κλάιβ Κόλεμαν.

Σύμφωνα με το σύμφωνο συμβίωσης ένα ζευγάρι έχει τις ίδιες υποχρεώσεις όσον αφορά την κληρονομιά, τους φόρους, τις συντάξεις και τους κληρονόμους όπως συμβαίνει και στον γάμο.

Το ζευγάρι, το οποίο γνωρίστηκε το 2010 και έχει δύο παιδιά, δήλωσε ότι ο γάμος που «συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν να πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία» δεν αποτελούσε λύση γι’ αυτούς. «Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ως ισότιμους συντρόφους και πιστεύουμε ότι το σύμφωνο συμβίωσης, ένας σύγχρονος θεσμός δίνει το καλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!