Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Συμφωνία ΕΤΕ- Exin για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων
[Η Καθημερινή]: Συμφωνία ΕΤΕ-  Exin για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων

[Η Καθημερινή]: Συμφωνία ΕΤΕ- Exin για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων

Υψηλοί παραγωγικοί στόχοι για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του τραπεζικού δικτύου, δεσμεύουν την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της 10ετούς συμφωνίας με την Exin Financial Services Holding BV. Η 10ετής συμφωνία bancassurance, λεπτομέρειες της οποίας φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ», αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας μεταξύ της Exin και της ΕΤΕ και μπορεί, όπως προβλέπει το κείμενο της συμφωνίας, να ανανεωθεί για πέντε επιπλέον χρόνια μετά τη δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής μεταβιβάζεται στην Exin έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ. Στο τίμημα περιλαμβάνεται η μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου, που αποτιμάται στα 13,4 εκατ. ευρώ, καθώς και της ασφαλιστικής δραστηριότητας που διατηρεί η Εθνική Ασφαλιστική στη Ρουμανία, δηλαδή της Garanta, η αποτίμηση της οποίας ανέρχεται στα 16,8 εκατ. ευρώ.

Ο τίτλος της εταιρείας (brand name), δηλαδή το «Εθνική Ασφαλιστική», δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας πώλησης. Οπως προβλέπει το κείμενο της συμφωνίας, ο τίτλος θα αγοραστεί από τον όμιλο της ΕΤΕ, ο οποίος θα τον ενοικιάσει στην Exin για δέκα χρόνια βάσει αποτίμησης. Για τη χρήση των εμπορικών σημάτων «ΕΘΝΟ», «ΕΘΝΙΚΗ» κ.λπ., η Εθνική Ασφαλιστική υπό τον νέο μέτοχο θα καταβάλλει στην Τράπεζα ετήσιο τίμημα χρήσης, ίσο προς 10% της καθαρής παρούσας αξίας των σημάτων αυτών, όπως αυτό θα προσδιοριστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!