Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η συμφωνία με ΕΚΑΒ ξεμπλοκάρει την παραλαβή των αεροδρομίων από Fraport
[Η Καθημερινή]: Η συμφωνία με ΕΚΑΒ ξεμπλοκάρει την παραλαβή των αεροδρομίων από Fraport

[Η Καθημερινή]: Η συμφωνία με ΕΚΑΒ ξεμπλοκάρει την παραλαβή των αεροδρομίων από Fraport

Εκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece καθώς υπεγράφη η σύμβαση παροχής πρώτων βοηθειών με το ΕΚΑΒ, συμφωνία που είχε καθυστερήσει επί μακρόν. Μετά και την έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση της διαχείρισής τους στη Fraport.
Μένει όμως να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες παράδοσης και παραλαβής μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχου, μια διαδικασία πολυεπίπεδη και σύνθετη εξαιτίας τόσο της φύσης της δραστηριότητας όσο και του αριθμού των αεροδρομίων που παραχωρούνται ταυτόχρονα. Η ημερομηνία αυτή, που αποτελεί την έναρξη της παραχώρησης ή CCD (Concession Commencement Date), αναμένεται να προσδιοριστεί για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και πάντως πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με κύκλους τόσο της Fraport Greece όσο και του Δημοσίου.
Ταυτόχρονα με την παράδοσή τους θα γίνει και η καταβολή προς το ελληνικό Δημόσιο του εφάπαξ τιμήματος της παραχώρησης, δηλαδή το 1,234 δισεκατομμύριο ευρώ.
Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν τρεις πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!