Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σημαντική μείωση λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία
[Η Καθημερινή]: Σημαντική μείωση λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία

[Η Καθημερινή]: Σημαντική μείωση λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία

Συσσωρεύονται τα σημάδια που προμηνύουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Βρετανία. Ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ εκφράζει φόβους για την αδυναμία επίτευξης μιας συμφωνίας με το Λονδίνο έως τα τέλη του 2017.

Το λιανικό εμπόριο στη Βρετανία μετράει τις επιπτώσεις από την πτώση της στερλίνας και κατ’ επέκτασιν την αύξηση του πληθωρισμού. Οι δαπάνες συρρικνώθηκαν κατά 2% τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση της τελευταίας τετραετίας. Οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι ακόμα χειρότερες αν δεν υπάρξει εναλλακτική εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας έως την καταληκτική συμφωνία για το Brexit, τον Μάρτιο του 2019.

Επιχειρηματίες στον κλάδο τροφίμων προειδοποιούν για μεγάλη άνοδο των τιμών και ελλείψεις σε βασικά αγαθά μόλις αποσυρθεί η Βρετανία από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά με ένα «σκληρό» Brexit. Ο επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων στη Βόρεια Ιρλανδία εκτιμά ότι οι τιμές στο κρέας και στο γάλα, το ήμισυ του οποίου εισάγεται από την Ε.Ε., θα αναρριχηθούν 50%. Ο διευθύνων σύμβουλος της LacPatrick Γκάμπριελ Ντάρσι τονίζει στην εφημερίδα Guardian ότι οι ασκώντες την εξουσία στο Λονδίνο λανθασμένα εστιάζουν μόνον στις επιπτώσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο και αγνοούν τις δυσκολίες που μπορεί να ανακύψουν όσον αφορά την απόκτηση βασικών αγαθών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!