Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Ο σύγχρονος Διόνυσος επιστρέφει
[Η Καθημερινή]: Ο σύγχρονος Διόνυσος επιστρέφει

[Η Καθημερινή]: Ο σύγχρονος Διόνυσος επιστρέφει

Ο αρχαίος θεός Διόνυσος, προστάτης της θεατρικής τέχνης, θα επιστρέψει φέτος, καθώς φαίνεται, στους Δελφούς διά μέσου ενός από τους λαμπρότερους σύγχρονους θεραπευτές του. «Η Επιστροφή του Διονύσου», την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, είναι αφιερωμένη στον διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, ο οποίος θα γυρίσει στο αρχαίο ιερό για να παρουσιάσει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη στις 6 και 7 Ιουλίου.

Λέμε θα γυρίσει, επειδή η προσωπικότητα του Τερζόπουλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Δελφούς και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που έγινε χθες, υπενθυμίστηκε πως εκείνος υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής των περίφημων Διεθνών Συναντήσεων Αρχαίου Δράματος (1985-2004), με το Στάδιο των Δελφών να ζωντανεύει για παραστάσεις σπουδαίων ονομάτων του παγκόσμιου θεάτρου, όπως οι Ταντάσι Σουζούκι, Ρόμπερτ Γουίλσον, Ανατόλι Βασίλιεφ κ.ά. Επιπλέον, στην ίδια εκείνη τοποθεσία ιδρύθηκε το 1986 το Θέατρο ΑΤΤΙΣ, στο οποίο αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου, ένας τρόπος επανασύνδεσης του θεάτρου με τον πυρήνα του, που εντοπίζεται κατ’ ευθείαν στη φύση του μυθικού Διονύσου.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει μόνο τις παραστάσεις. Αντιθέτως, 5-8 Ιουλίου στους Δελφούς θα βρεθούν καθηγητές πανεπιστημίου, σκηνοθέτες, διευθυντές θεάτρων και πολιτιστικών ιδρυμάτων, καθώς και ηθοποιοί, εικαστικοί και θεατρολόγοι από δεκάδες χώρες που εκτείνονται από την Κορέα και την Ταϊβάν μέχρι το Καζαχστάν, την Πολωνία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!