Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Σφραγίζουν» τα αεροδρόμια για μετανάστες
[Η Καθημερινή]: «Σφραγίζουν» τα αεροδρόμια για μετανάστες

[Η Καθημερινή]: «Σφραγίζουν» τα αεροδρόμια για μετανάστες

Ηταν τον Νοέμβριο του 2017, όταν η γερμανική αστυνομία άρχισε να εφαρμόζει διαβατηριακούς ελέγχους στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα. Αρμόδιοι Γερμανοί αξιωματούχοι που είχαν ερωτηθεί σχετικά, είχαν αποδώσει το μέτρο στους πλημμελείς ελέγχους επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια, με αποτέλεσμα παράτυποι μετανάστες από Ελλάδα να συλλαμβάνονται στη Γερμανία.

Η ελληνική πλευρά είχε συνδέσει την απόφαση για επιβολή ελέγχων με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, ωστόσο, ως απάντηση είχε προχωρήσει στην αυστηροποίηση των ελέγχων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Ο στόχος δεν ήταν άλλος από την ελαχιστοποίηση των «δευτερογενών ροών», της μετακίνησης δηλαδή παράτυπων μεταναστών από μια χώρα Σένγκεν σε μία άλλη.

«Τροποποιήσαμε τον σχεδιασμό μας, εφαρμόζοντας ελέγχους όχι μόνο στις πύλες αναχώρησης αλλά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στην περίμετρο των αεροδρομίων, όπου είχαμε διαπιστώσει ότι οι διακινητές συναντούσαν τους παράτυπους μετανάστες. Στα περιφερειακά αεροδρόμια μάλιστα, εφαρμόσαμε ελέγχους ακόμα και στις πιάτσες των ταξί και στις στάσεις των λεωφορείων που οδηγούν από την πόλη στο αεροδρόμιο», σχολίασε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Το αποτέλεσμα; Από τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, στα 25 αεροδρόμια της χώρας συνελήφθησαν 5.633 παράτυποι μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς κράτη-μέλη της Ε.Ε. με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται δηλαδή για υπερδιπλάσιο αριθμό συλλήψεων, καθώς ολόκληρο το 2017, ο αριθμός παράτυπων μεταναστών που είχαν εντοπιστεί στα αεροδρόμια της χώρας ήταν 2.445.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!