Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: ΣΕΤΕ: αντικατάσταση τέλους διανυκτέρευσης με φόρο στις e-μισθώσεις κατοικιών
[Η Καθημερινή]: ΣΕΤΕ: αντικατάσταση τέλους διανυκτέρευσης με φόρο στις e-μισθώσεις κατοικιών

[Η Καθημερινή]: ΣΕΤΕ: αντικατάσταση τέλους διανυκτέρευσης με φόρο στις e-μισθώσεις κατοικιών

Την αντικατάσταση του τέλους διανυκτέρευσης που θα επιβληθεί στα καταλύματα με φόρο στις «γκρίζες» τουριστικές μισθώσεις στα ακίνητα ζητεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, επικαλούμενος τη ζημία που υπέστη φέτος ο τουρισμός από την υπερφορολόγηση.

Επιπλέον, αναφέρει ως παράδειγμα ότι το τέλος διανυκτέρευσης θα είναι το ίδιο τον Απρίλιο και τον Αύγουστο σε Φλώρινα και Μύκονο, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της «άγνωστης» Ελλάδας και τη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου.

Τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό φέτος δείχνουν ότι η χώρα μας κατάφερε να γυρίσει σε θετικό πρόσημο τις διεθνείς αφίξεις στο δεύτερο μισό του έτους, κερδίζοντας ένα μικρό μερίδιο χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών από τις μεγάλες απώλειες των αφίξεων της Τουρκίας. Ομως, δεν αποκόμισε περισσότερα έσοδα ακολουθώντας με χαμηλότερους ρυθμούς την πτωτική πορεία των τουριστικών εσόδων της Τουρκίας. Στον αντίποδα, η Ισπανία και η Κύπρος αξιοποίησαν στο έπακρο την ασφάλεια που εξέπεμψαν στις διεθνείς αγορές ως προορισμοί, πετυχαίνοντας τον κύριο στόχο αύξησης των τουριστικών εσόδων παράλληλα με την έλευση περισσότερων ξένων επισκεπτών.

Ειδικότερα, η Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατέγραψε πτώση κατά 5,5% ή κατά 703 εκατ. ευρώ στα τουριστικά της έσοδα και αύξηση κατά 3,5% ή κατά 727.000 στις διεθνείς αφίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!