Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η Βενεζουέλα, σύμφωνα με την Standard & Poor’s
[Η Καθημερινή]: Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η Βενεζουέλα, σύμφωνα με την Standard & Poor’s

[Η Καθημερινή]: Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η Βενεζουέλα, σύμφωνα με την Standard & Poor’s

Στη δίνη της χρεοκοπίας έχει εισέλθει η Βενεζουέλα, αφότου απέτυχε να πληρώσει τη Δευτέρα δόση 200 εκατ. δολαρίων για να εξυπηρετήσει δύο ομόλογα που λήγουν το 2019 και το 2024. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P υποβίβασε την αξιολόγηση της χώρας σε «επιλεκτική χρεοκοπία», ενώ η Διεθνής Ενωση Παραγώγων (ISDA) θα αποφασίσει σήμερα κατά πόσον η Βενεζουέλα έχει χρεοκοπήσει και επίσημα. Το εξωτερικό χρέος της Βενεζουέλας υπολογίζεται σε 60 δισ. δολάρια, ωστόσο ανέρχεται σε περίπου 150 δισ. δολάρια αν υπολογιστούν διμερή και άλλα δάνεια.

Το βράδυ της Δευτέρας, η S&P είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας σε «επιλεκτική χρεοκοπία», μετά την αποτυχία του Καράκας να πληρώσει τα 200 εκατ. δολάρια στους ιδιώτες πιστωτές. Είχε εξαντληθεί η περίοδος χάριτος 30 ημερών και οι επενδυτές ανέφεραν τη Δευτέρα ότι δεν είχαν λάβει τα οφειλόμενα. Η S&P επισημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αθετήσει και άλλες υποχρεώσεις της προς πιστωτές τους επόμενους μήνες.

«Η αρνητική μας αξιολόγηση αντανακλά την άποψη πως υπάρχουν μία στις δύο πιθανότητες να χρεοκοπήσει ξανά η Βενεζουέλα εντός των επόμενων τριών μηνών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P. Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης επισήμανε ότι θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική της ικανότητα σε CC στην περίπτωση που η Βενεζουέλα εξυπηρετήσει τα ομόλογα που έχουν λήξει και κάνει εμπρόθεσμα τις υπόλοιπες πληρωμές μέχρι να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση του χρέους της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!