Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι ροές στα νησιά και στον Εβρο έχουν ήδη ξεπεράσει αυτές του 2017
[Η Καθημερινή]: Οι ροές στα νησιά και στον Εβρο έχουν ήδη ξεπεράσει αυτές του 2017

[Η Καθημερινή]: Οι ροές στα νησιά και στον Εβρο έχουν ήδη ξεπεράσει αυτές του 2017

Την ίδια στιγμή που το μεταναστευτικό αποτελεί το κύριο θέμα διχασμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στην ελληνική Βουλή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας για μία ακόμη φορά απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της αντιπολίτευσης αυτοκαταγγελλόμενος για τις συνθήκες στη Μόρια. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος, ότι υιοθετούν τον ακροδεξιό λόγο όταν αναφέρονται στη με κάθε τρόπο «θωράκιση των συνόρων».

«Ποιος είπε πρώτος ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι δύσκολη και πολλές φορές οριακή; Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Και το είπε τον Μάιο, όταν υπήρχαν πάρα πολλές δυσκολίες και εκτύλιξε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στη Βουλή και επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη φράση «εξαρτόμαστε από τις ροές». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, «αυτή τη στιγμή –δηλαδή μέχρι 31 Αυγούστου 2018– οι ροές στην Ελλάδα –στα νησιά και στον Εβρο– έχουν ήδη ξεπεράσει τις ροές του 2017».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, δεσμεύτηκε για την αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορές στην ενδοχώρα τονίζοντας ότι ήδη στα νησιά βρίσκονται άνθρωποι γι’ αυτό τον σκοπό. «Ομάδα ειδικών, αλλά και στελεχών του υπουργείου, βρίσκεται στα νησιά», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στις επιστροφές στην Τουρκία, οι οποίες είναι πολύ δύσκολες, όπως σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!