Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ρυθμό ανάπτυξης 1,5% αναμένει για το 2017 η Alpha Bank
[Η Καθημερινή]: Ρυθμό ανάπτυξης 1,5% αναμένει για το 2017 η Alpha Bank

[Η Καθημερινή]: Ρυθμό ανάπτυξης 1,5% αναμένει για το 2017 η Alpha Bank

Με ρυθμό περίπου 1,5% εκτιμά η Alpha Bank ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη το 2017, όπως αναφέρει το χθεσινό της δελτίο Economic and Financial Outlook.
Το ποσοστό βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις που ανακοίνωσε την Τρίτη το ΔΝΤ για ανάπτυξη 2,2%.
Η τράπεζα έλαβε υπ’ όψιν την υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η οποία, όπως διευκρινίζει, έχει αρνητική επίπτωση (carry over) στο 2017 της τάξης των 0,6 ποσοστιαίων μονάδων.
Οπως επισημαίνει εξάλλου, η αναπτυξιακή εικόνα του 2017 περιβάλλεται από ασυνήθιστα υψηλό βαθμό αβεβαιότητας λόγω των καθυστερήσεων στην επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Ωστόσο, σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας, όταν η αβεβαιότητα διαλυθεί, αναμένεται να διαμορφωθεί θετική αναπτυξιακή δυναμική. Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές σημειώνουν ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και πιθανές αρνητικές εξελίξεις στον εξωτερικό τομέα, όπως η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού, η αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή και μια κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης, ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το ΑΕΠ. Η ανάκαμψη προβλέπεται να ενισχυθεί το 2018 και εφ’ εξής, σύμφωνα με την Alpha Bank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!